Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ще използва ново шаси в Бахрейн

Рикиардо ще използва ново шаси в Бахрейн

809
0
Рено, двигател
снимка: Рено

Даниел Рикиардо ще използва ново шаси в уикенда за Гран при на Бахрейн, обявиха от тима на Рено. Това е предпазна мярка, след като в първия кръг от сезона на Албърт парк австралиецът мина през голяма неравност под тревата след старта и счупи предното си крило. По-късно той се прибра в бокса и отпадна.

В тима не са били напълно убедени дали няма и други повреди по шасито. Затова за по-сигурно в отбора са решили да го сменят. В Рено не се представиха на очакваното ниво в Австралия. Рикиардо и Нико Хюлкенберг останаха извън 3-ата част на квалификацията.

Заради това в Бахрейн по колата на тима има няколко промени. Те са основно по задната част. Основният елемент на задното крило е променен. Сега той се извива нагоре по външните ръбове, за да се създаде плитка секция под формата на лъжица в средата.

Промяната намалява малко от общата притискаща сила. Но редуцира и съпротивлението, благодарение и на намалената предна част на автомобила. Решението също променя формата на вихрите от задното крило, като ги затваря и също намалява съпротивлението.

Екипът също се отказа от използването на T-крилото и маймунската седалка, поставени в задната част на колата. Целта на премахването на тези малки елементи, генериращи притискаща сила, е отново да се намали драга.