Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо сваля килограми по искане на Ред Бул

Рикиардо сваля килограми по искане на Ред Бул

42
0

Даниел Рикиардо призна, че е отслабнал с 3 килограма от края на миналия сезон, а трябва да свали от 2 кг преди старта на сезона след месец, за да изпълни исканията на екипа си Ред Бул. Причината за това е да се освободи още тегло за по-добро разпределение на масите и по-добър цялостен баланс на шасито.

Именно за да не се налага пилотите да отслабват прекалено много и да не страдат тези, които са по-високи, през миналата година минималното тегло на колите беше повишено с 10 кг – от 692 на 702 кг. Явно това обаче не е достатъчно за работещите инженери по шасито, които търсят всички възможни начини да подобрят неговата бързина.

„Не е забавно да сваляш килограми, но ако мислех, че ще е огромно предизвикателство, със сигурност нямаше да го правя, заяви Рикиардо, който е един от най-високите пилоти в решетката със своите 175 см. – Знам, че мога да го направя.

Не свалям само килограми, които съм качил по Коледа, защото тогава не съм напълнял с 5 кг. Мога да сваля до 67-68 кг и да съм здрав. Но нещата започват да отиват към лимита в това отношение. Не бих могъл да сляза под това и да се представям на същото ниво.“ 

За това как се отразява по-голямото тегло на болидите и пилотите четете в брой 190 на списание ClubS1