Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо убеден, че догодина ще докаже бързина и в дълга дистанция

Рикиардо убеден, че догодина ще докаже бързина и в дълга дистанция

25
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е убеден, че през 2014 г. ще докаже, че е бърз не само в един тур във Формула 1, но и в дълга дистанция.

Австралиецът бе избран от Ред Бул да заеме освободения от сънародника му Марк Уебър кокпит. Той ще има нелеката задача да е съотборник на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. И макар да е категоричен, че никой не очаква от него да победи немския пилот, Даниел смята, че може да свърши добра работа за новия си тим.

Според Рикиардо освен това той няма да има проблем да поддържа скорост и темпо в състезателна дистанция.

Надпреварите от изминалия сезон показаха какво мога – поне в онези от тях, в които квалификационната ни скорост бе подкрепена от достатъчно добро състезателно темпо – заяви австралиецът. – За съжаление това не се случваше винаги, но имаше няколко старта като Силвърстоун, Китай и други, където реализирах потенциала на болида. Ако догодина ми дадат подходяща кола и се класирам на първите редици, съм убеден, че мога да се състезавам на това ниво.

Даниел признава, че няма да му е леко с Фетел, който има 40 полпозишъна през последните четири години:

И двамата доминирахме над съотборниците си в квалификациите през последната година, така че може да се получи добър дуел. Ако аз покажа скорост, особено в началото, то тогава нещата могат да потръгнат. Състезанията ще се получат, както се случваше и напоследък.

Самият Фетел заяви, че очакванията към новия му съекипник са повишени в сравнение с времето, когато той се присъедини към Ред Бул. Германецът стана част от отбора от Милтън Кийнс през 2009 г. и спечели първата си титла през 2010-та.

Това е огромен шанс за Даниел. В определени аспекти ситуацията му напомня това, срещу което бях изправен аз през 2009-та. Но от тогава досега отборът постигна страшно много успехи и съответно очакванията са по-големи. В крайна сметка обаче според мен напредъкът му е чудесен, тъй като показва, че има възможности за прогрес. Той е много млад, част е от семейството на Ред Бул от дълго време и нямам търпение да се състезаваме догодина – коментира Фетел.

Промяната в правилата може в известна степен да помогне на Рикиардо, тъй като според мнозина новостите са толкова много и толкова сериозни, че ще изравнят силите в F1 догодина.