Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: В Рено не трябва да допускаме такива грешки

Рикиардо: В Рено не трябва да допускаме такива грешки

1927
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Спас Генев

Даниел Рикиардо смята, че екипът му Рено не може да си позволи да допуска стратегически грешки като тази в Гран при на Монако. Австралиецът стартира от 6-а позиция и се движеше дори 5-и до излизането на колата за сигурност.

След нейната поява в отбора решиха той да влезе в бокса за смяна на гуми и с новите да изкара до финала. След излизането си обаче Даниел се озова в трафик. Рикиардо бе забавен най-вече от Ландо Норис с Макларън в отборна игра от страна на тима и в крайна сметка завърши едва 9-и.

„Попаднахме зад коли, зад които не трябваше да се озоваваме, каза Рикиардо. – Беше разочароващо. Ще разрешим случилото се с отбора. Искаме да се справяме по-добре и можем да го направим.

Беше очевидно, че Ландо ще ни задържа, защото Сайнц трупаше преднина. Аз карам колата, а виждам ясно тези неща. И не знам как другите не са ги видели. Не можем да правим такива грешки. В Монако позицията на трасето е от ключово значение.“

Другият пилот на Рено Нико Хюлкенберг остана 13-и и не взе точки. Той се удари с Шарл Льоклер в началото на състезанието, като по-късно се оказа, че има спукана гума. Това наложи по-ранното му спиране в бокса.

Германецът определи маневрата на Шарл като твърде амбициозна. След прибирането на колата за сигурност обаче Нико нямаше добро темпо. По думите му нещата за него са ставали все по-лоши в хода на състезанието.

„Ранният ми питстоп не беше стратегическо решение, а бе продиктуван от инцидента с Шарл, обясни Хюлкенберг. – Заради него имах спукана гума и спрях в бокса. А на следващата обиколка беше изкарана колата за сигурност. Така загубих около 10 секунди спрямо другите пилоти и съответно няколко позиции.“