Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Винаги ще бъда свързван с Ферари

Рикиардо: Винаги ще бъда свързван с Ферари

3705
0
Даниел Рикиардо и Себастиан Фетел
Даниел Рикиардо и Себастиан Фетел, снимка: Рено

Даниел Рикиардо смята, че винаги ще бъде свързан с екипа на Ферари. Причината е, че той има италиански произход. Освен това Рикиардо е много бърз и опитен пилот, и изобщо не е изключено да бъде нает за заместник на Себастиан Фетел в Скудерията от 2021 г.

Договорът на германеца с екипа от Маранело изтича след края на тази година и засега не е подновен. И се смята, че заради неубедителното му представяне през последните 2 години това едва ли ще се случи. Договорът на самия Рикиардо с Рено също изтича след края на тази година.

Австралиецът не е имал инциденти с Льоклер и двамата се разбират добре. А това не може да се каже за Шарл и Себастиан, които миналата година имаха няколко спорове и неразбирателства по време на състезанията. Кулминацията беше инцидента между тях в Гран при на Бразилия.

„Оставам с впечатлението, че името ми винаги ще бъде свързвано с тима на Ферари, каза Даниел. – Няма съмнение в това с оглед на италианските ми корени.

Но е чудесно да бъда споменаван в тази връзка. Предстоящият сезон обаче остава приоритет за мен. Надявам се, че годината ще се развие добре и ще остана в Рено. Това е най-простият сценарий и аз искам това.“