Начало Избрани Рикиардо вярва, че е можел да се бори за точки в състезанието...

Рикиардо вярва, че е можел да се бори за точки в състезанието на Хунгароринг

948
0
Даниел Рикиардо, Алфа Таури
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо коментира представянето си по време на Гран при на Унгария. Пилотът на Алфа Таури вярва, че е можел да се бори за точки, ако е бил избегнал инцидента в първата обиколка.

Рикиардо записа първи старт за тази година. Опитният австралиец замени Ник де Врис в отбора на Алфа Таури. Рикиардо потегли от 13-та позиция в надпреварата на пистата „Хунгароринг“. За нещастие, той стана част от верижна катастрофа на първи завой. Австралиецът бе ударен отзад от Гуаню Жу (Алфа Ромео), след което той на свой удари Естебан Окон (Алпин). Французинът на свой ред имаше контакт със своя съотборник Пиер Гасли. Двамата французи получиха сериозни поражения в своите автомобили и отпаднаха

Рикиардо като по чудо нямаше големи щети в своя автомобил и успя да продължи участието си в състезанието, макар да бе последен. Пилотът на Алфа Таури успя да стигне до топ 10 преди първото си спиране в бокса. След това обаче той отново потъна в подреждането след като премина от средно твърди към твърди гуми.

34-годишният състезател успя да спечели няколко позиции след като направи второто си спиране в бокса. В крайна сметка той завърши на 13-то място. Това бе приличен резултат, особено като се има предвид скоростта на неговия болид.

Рикиардо смята, че е можел да се бори за място в зоната на точките, стига да не е участвал в мелето след старта на надпреварата в Унгария.

„Вярвам, че Ако бяхме запазили позицията си на старта, можехме наистина да се борим за точки“, сподели Рикиардо. „Бях се заклещил зад един DRS влак зад Сарджънт. Знаех, че съм в мръсния въздух. В този случай следването на тази писта е много трудни, дори и с тези нови автомобили“, продължи пилотът на Алфа Таури. „За щастие някои от моите съперници влязоха в бокса доста рано. Веднага след това усетих, че сцеплението на гумите се възвръща. Затова си казах“ „Да видим какво можем да направим на чист въздух“. Честно казано скоростта му на чиста писта беше добра.“

„След това излязохме в бокса сравнително рано. Това ни върна в трафика, заради което си казах: „Каквото и да направим, нека да опитаме да намерим чист въздух. След като получихме малко чист въздух, успях да вляза в добър ритъм. Оттам нататък бях щастлив. Темпото ни не беше лошо. Стратегията ни беше добра, но просто нямахме късмет“, добави Рикиардо.

Рикиардо прекара повече от 6 месеца извън пистата. Той каза, че този период е вдъхнал нова енергия в мисленето му

„Дори и това да не беше годината, която очаквах, тези шест месеца все пак ми дадоха възможност да се пренастроя. Чувствам се отново изпълнен с енергия“, обясни състезателят на Алфа Таури.

‘Спомням, че имах разговор с Алонсо преди около две години. Той ми сподели, че времето, прекарано извън F1, е било едно от най-добрите неща, които е правил. Това ме накара да се замисля. След като видях какво той направи в тези две години, получих малко повече увереност и започнах да се чувствам по-добре.“

„Наистина се радвам, че бях поставен в тази ситуация. Върнах се с усещането, че всичко е нормално. Затова се наслаждавах се всичко- адреналина, старта, емоцията и др.“, завърши Даниел Рикиардо.

Съотборникът на Рикиардо Юки Цунода завърши на 15-та позиция в Гран при на Унгария. Пилотът на Алфа Таури завърши една трудна надпревара, в която отново не бе достатъчно конкурентен.