Начало MotoGP News Ринс: Много хора не вярваха, че завръщането в Португалия е възможно

Ринс: Много хора не вярваха, че завръщането в Португалия е възможно

211
0
Алекс Ринс, Сузуки
Алекс Ринс, снимка Сузуки

Алекс Ринс сподели, че много хора около него не са повярвали за зашеметяващото му завръщане от 23-то до четвърто място в Гран при на Португалия. Пилотът на Сузуки спечели цели 19 позиции по време на надпреварата на пистата Алгарве. Това бе пети кръг от сезон 2022 в MotoGP.

Грешка в стратегията по време на квалификационната сесия Q1 в Португалия, остави Ринс в дъното на стартовата решетка. Испанецът потегли от  23-то място в надпреварата. Въпреки това но зашеметяващият старт в неделното състезание го изкачи до 11-то място след края на първата обиколка.

Походът на Ринс продължи по абсолютно категоричен начин. До развяването на карирания флаг състезателят на Сузуки се изкачи на четвърта позиция. Все пак той не успя да се качи на подиума и финишира на 3.5 секунди зад Алейш Еспаргаро с Априлия. 

Трикратният победител в MotoGP заема второ място във временното класиране с равен брой точки с новия лидер Фабио Куартараро. Пилотът на Ямаха заема първото място поради победата си в Португалия.

Да, наистина беше добро състезание. Завършихме доста напред и взехме много важни точки“, каза Ринс.

Но за мен това беше добро състезание. Вярвах, че мога да се боря не много хора вярваха в мен, че мога да направя добро състезание.

„Все пак се опитах да натисна докрай. Когато пробвах да изпреваря Алейш [Еспаргаро], предната ми гума беше малко разрушена и започнах да усещам голям спад в темпото. Затова предпочетох да остана четвърти. Спечелих доста добри точки за шампионата.“

Този резултат е продължение на силния старт на сезона за Ринс. Освен това идва след също толкова силна атака от седмо до второ място в Остин.

Запитан кое е най-важното нещо от състезанието в Португалия, Ринс отговори: „Най-хубавото в тази история, е крайната позиция, както и вярата и силата ми да бъда там.“

Както вече казах, не много хора около мен вярваха и ме подтикваха Със сигурност видях повече момчета тук [да ме поздравяват], които правеха интервютата. Профилът ми WhatsApp гори от съобщения.“

„След края на квалификацията никой не ви поздрави. Затова съм щастлив, че имам хора около себе си. Трябва да разберем защо усещането ни в петък беше толкова лошо.“

Ринс каза, че е успял да спечели толкова много места на старта благодарение нарискованотоси решение да заобиколи от външната страна на колоната в първите три завоя.

Началото на 2022 г. е в рязък контраст с това на 2021 г. Тогава Ринс което той катастрофира многократно, докато се от битката за победата в първото състезание на Портимао. В крайна сметка той успя да спечели само един подиум през цялата кампания.

Ринс обясни, че сега имапо-голям контрол върху себе си и стила си на каране“ и добави следното:

„Усещам гумите по-добре. Имаше няколко завоя, като например трети и осми, в които се движех на лимита и усещах как предницата се затваря. Усещах къде е границата. Миналата година беше по-трудно да намеря лимита“, завърши Алекс Ринс.