Начало MotoGP News Ринс няма да стартира в Гран при на Тайланд

Ринс няма да стартира в Гран при на Тайланд

112
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка LCR

Алекс Ринс няма да стартира в Гран при на Тайланд. Пилотът на LCR Хонда ще претърпи нова операция на десния крак, който контузи по-рано тази година. Все още не се знае дали Ринс ще се включи в последните три старта за сезон 2023 в MotoGP.

Ринс претърпя тежка катастрофа по време на спринтовото състезание на пистата Муджело В резултат на това той счупи десния си глезен и претърпя две операции.

Испанецът не се включи в следващите осем надпревари за сезон 2023 в кралския клас. Пилотът на LCR Хонда направи тест на пистата Моторланд Арагон в края на лятото. След него стана ясно, че шесткратният победител в MotoGP се нуждае от още време, докато се възстанови напълно. По време на отсъствието на Ринс, екипът на LCR Хонда разчиташе на Икер Лекуона, Такуми Такахаши и Щефан Брадл

Ринс опита да вземе участие в Гран при на Япония. За съжаление, той се отказа след петъчния ден заради болки в крака. В Индонезия испанецът изкара цял състезателен уикенд и дори финишира в топ 10.

Миналата седмица Ринс взе участие в първата тренировка на Филип Айлънд. След това той се отказа от участие заради силни болки в десния крак. Вчера стана ясно, че той няма да кара в предстоящата Гран при на Тайланд. Очаква се пилотът на LCR Хонда да претърпи нова операция и да пропусне поне още едни старт.

„Щастлив след посещението ни при лекаря. Контузията продължава да се развива положително“, написа Ринс в профила си в Туитър.

„Установихме причината за болката и ще се подложим на малка операция, за да я облекчим. Няма да участвам в MotoGP в Тайланд, но продължавам да работя за пълното си възстановяване“, добави състезателят на LCR Хонда.

Същевременно от тима на Лучо Чекинело обявиха, че няма да има заместник на Ринс в Тайланд.

„LCR Хонда CASTROL няма да замени контузения Алекс Ринс в Гран при на Тайланд. След постоянните болки, които изпитва в десния си крак и след посещението при лекарите миналия уикенд в Австралия, Ринс отлетя направо за Мадрид, за да се консултира с медицинския си персонал. Те направиха някои медицински прегледи, за да оценят крака и да анализират причината за болката. Тестовете разкриха малка херния в близост до областта на заздравяващата фибула. Тя вероятно причинява допълнителната болка, която той изпитва. Състзателят ще претърпи малка операция в четвъртък, за да се подобри оздравителният процес. Поради краткото време между Гран при на Австралия и Тайланд, LCR няма да го заменя този уикенд“, се казва в изявление на отбора.