Начало Top Moto News Ринс ще кара за LCR Хонда през 2023 г.

Ринс ще кара за LCR Хонда през 2023 г.

177
0
Aлекс Ринс и Лучо Чекинело
Aлекс Ринс и Лучо Чекинело, снимка LCR Хонда

Алекс Ринс ще кара за LCR Хонда през 2023 г. Испанецът заменя сънародника си Алекс Маркес, който отива в тима на Грезини Дукати. До края на тази година трикратният победител в кралския клас ще се състезава за тима на Сузуки. Японският производител официално потвърди оттеглянето си от MotoGP преди няколко дни, което принуди Ринс да започне да търси място в някой друг отбор.

Испанският състезател беше свързван с няколко отбора. Сред тях бяха KTM, RNF Рейсинг и Грезини Дукати. Основните възможности на Ринс за 2023 г. бяха да се присъедини към Грезини Рейсинг, който използва едногодишен мотор на Дукати. Другият вариант е бил да кара заводски подготвена Хонда в тима на Лучо Чекинело Рейсинг (LCR).

В крайна сметка Ринс избра втория вариант. Миналата седмица различни източници съобщиха, че трикратният победител в кралския клас е подписа двугодишен договор със сателитния тим на Хонда.

26-годишният пилот от Барселона се утвърди като постоянен лидер във всички класове на Гран при, след като завърши на 3-то място в генералното класиране на Световния шампионат на MotoGP през 2020 г. Дебютирайки през 2012 г. с мотор на Хонда в клас Moto3, Ринс се бори за титлите в малкия и средния клас. Дебютът на испанския спортист в MotoGP е през сезон 2017 с тима на Сузуки.

След като спечели 15 победи, включително три победи в премиерния клас и общо 55 подиума, (15 от които в MotoGP) Ринс ще донесе богат опит на HRC и екипа на LCR Хонда Castrol.

„Много е радвам, че ще се присъединя към отбора на LCR Хонда. Смяната на даден тим и мотор винаги е голямо предизвикателство. Готов съм да дам 100 % от себе си и на практика да приложа всичко, което съм научил през всичките години в клас MotoGP“, сподели Ринс.

„Доверието на Лучо и Хонда беше от решаващо значение при вземането на решението за бъдещето ми в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Искам да им благодаря за тази възможност“, допълни испанецът.

Щастлив съм да обявя, че Алекс Ринс ще бъде пилот на LCR Хонда Castrol през 2023 г. Току-що приключихме с подписването на договора от всички 3 страни. Най-накрая можем да го обявим като част от нашия екип.  Ринс е опитен състезател и състезател, който знае как да побеждава и да се качва на подиума“, сподели Чекинело.

„Този богат опит, съчетан със способността на Ринс да дава точни предложения на своите инженери, със сигурност ще ни помогне да подобрим пакета на мотора си, за да се борим за повече подиуми. „