Начало MotoGP News Ринс ще участва в Гран при на Япония

Ринс ще участва в Гран при на Япония

67
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка Мишлен

Алекс Ринс ще участва в Гран при на Япония. Пилотът на LCR Хонда получи разрешение да се включи в предстоящия състезателен уикенд на пистата Мотеги. По този начин Ринс слага край на тримесечното си отсъствие.

Ринс претърпя тежка катастрофа по време на спринтовото състезание на пистата Муджело В резултат на това той счупи десния си глезен и претърпя няколко операции

Ринс не се включи в последните осем надпревари за сезон 2023 в кралския клас. Пилотът на LCR Хонда нямаше заместник в Муджело и Заксенринг. В Нидерландия и Индия на мястото на Ринс караше Щефан Брадл. След лятната пауза испанецът бе заместван от Икер Лекуона във Великобритания и Австрия. На Мизано на неговото място караше Такуми Такахаши.

Миналата седмица тимът на LCR Хонда обяви, че Ринс няма да стартира в Индия и Япония. Вчера обаче стана ясно, че испанецът е пристигнал на пистата Мотеги и ще опита да вземе участие в състезателния уикенд. Днес Ринс бе прегледан и получи лекарско разрешение да се включи в Гран при на Япония. Така той ще запише първия си старт след повече от три месеца отсъствие.

„Щастлив съм да се завърна. Преди два дни бях в болницата в Мадрид, говорих с лекарите и гледах рентгеновите снимки. Честно казано разликата беше огромна в сравнение с преди един месец“, каза Ринс.

„Затова решихме да продължим стъпките [за възстановяване]. Следващата е да се качим на мотор от MotoGP. Основната цел е просто да видим дали изпитвам болки или не [в петъчните тренировки]. Ако е много болезнено, ще трябва да спра и да продължа възстановяването си. Вкъщи мога да ходя нормално повече или по-малко. Но при скорост от 300 км/ч е много по-различно. Когато опитах [да карам] за последен път в Арагон  беше доста болезнено при смяната на посоката и в десните завои, но може би бях прекалено агресивен. Но от този тест вече мина цял месец“, каза още пилотът на LCR Хонда.

Завръщането на Ринс е добра новина на Хонда. По този начин японският производител ще бъде в титулярен състав за първи път от уикенда в Льо Ман. Междувременно Енеа Бастианини (Дукати), Лука Марини (VR46 Дукати) и Алекс Маркес (Грезини Дукати) няма да вземат участие в Гран при на Япония. Тримата се възстановяват от различни травми. На мястото на Бастианини кара Микеле Пиро. Тримата се надяват да са на линия в следващата надпревара в Индонезия.