Начало Други Роб Хъф ще защитава титлата си в WTCC с екипа на ALL-INKL.COM

Роб Хъф ще защитава титлата си в WTCC с екипа на ALL-INKL.COM

54
0

Роб Хъф ще защитава титлата си в WTCC с екипа на ALL-INKL.COM Munnich Motorsport, като ще кара Сеат Леон. В екипа ще са още Рене Мюник и Марк Басенг.

Хъф спечели първата си титла в световния шампионат за туристически автомобили миналия сезон с Шевроле. В края на годината обаче компанията се оттегли от първенството след осемгодишно участие и след като пренаписа книгата за рекорди на сериите. Британецът, както и бившите му съотборници Иван Мюлер и Ален Меню останаха без работа.

За Хъф връщането към Сеат има особено сантиментална нотка, тъй като той спечели първата си титла при туристическите автомобил с тази марка.

За мен е удоволствие да се присъединя към отбора за сезон 2013 г. Това е вълнуващ нов проект за WTCC, но екипът е с вече изградена репутация, а и през 2012-а спечели световния шампионат на ФИА GT1. Започнах кариерата си с туристически автомобил със Сеат, така че за мен ще е особено специално да се състезавам в WTCC с Леон и тим с огромен професионализъм. Изключително съм им благодарен за възможността и нямам търпение да изградим добри взаимоотношения – коментира Роб.

Сезонът на WTCC стартира с кръга на италианската писта Монца на 23-24 март.