Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роб Смедли се присъедини към екипа на Уилямс

Роб Смедли се присъедини към екипа на Уилямс

67
0
Роб Смедли,Фелипе Маса

Присъединяването на Роб Смедли към екипа на Уилямс най-после бе официално обявено. За идването му се говори от момента, в който отборът привлече Фелипе Маса, но едва сега новината бе оповестена.

Специалистът, който във Ферари бе рейсинженер на бразилския пилот, става шеф на отдела за динамика в Гроув. Позицията е нова и в Уилямс са убедени, че идването на Смедли ще подсили техническата им структура и ще спомогне за развойната работа във фабриката. Целта на тима е подобрение в представянето като цяло след много трудната 2013 г.

Смедли ще се присъедини към екипа преди Гран при на Бахрейн. Той ще работи пряко с рейс инженерите на пилотите – Андрю Мърдок за Маса, а Валтери Ботас остава с Джонатан Едолс.

Уилямс обявиха и идването на Ричард Локууд, който ще оглави отдела за състезателни стратегии. Той идва от Маруся и ще работи заедно с Рандийп Сингх – настоящият стратег на отбора остава в Гроув и за сезон 2014 г.

Уилямс преминава редица промени и тези нови назначения сочат колко високи са амбициите ни – коментира техническият шеф Пат Саймъндс. – Сериозен брой хора се присъединиха към нас и заеха висши позиции, за да ни помогнат в преследването на амбициите ни, като аз се вълнувам невероятно много да ги приветствам на борда. 2014 г. ни донесе най-голямата промяна в техническите правила, която съм виждал в кариерата си. Затова е толкова важно да привлечем още таланти преди началото на новия сезон. Екипът на Уилямс винаги се е гордял с инженерния си екип и работа. Затова тази новина е част от продължаващия процес на осъществяване на целта ни отборът отново да постигне успехи – допълни той.