Начало Автомобили Rolls Royce Hyperion

Rolls Royce Hyperion

53
0

Наречен на името на титан от гръцката митология, разработеният от Pininfarina луксозен кабриолет Hyperion е създаден, за да напомни за времената от 30-те години на миналия век. Затова би трябвало да помогне огромният преден капак, късата задница и ниската линия на покрива. Базиран на Rolls Royce Drophead Coupe, промените по Hyperion включват премахване на задните седалки и промяна на позицията на водача, която сега е с 400 мм по-назад в сравнение с оригиналния Drophead.

За да го доближат максимално до моделите отпреди Втората световна война, Pininfarina са удължили покрива и са скъсили задницата, но като се изключи това, интериорът е останал непокътнат. Конструкцията е изработена напълно от въглеродни влакна, но интересното в случая е, че вратите са изработени от солидно дърво – и то специалисти, които обикновено работят с луксозни яхти.

Той е първата частна поръчкова кола от италианците след кризата при тях. Преди това през 2006 година те бяха разработили Ferrari P4/5 (базиран на култовия Enzo), предназначен за Джеймс Гликенхаус. Въпросният Hyperion обаче е направен за частния колекционер Роланд Хол.

Кабриолетът разполага с 6.75-литров V12 агрегат, развиващ мощност от 453 к.с. и въртящ момент от 720 Нм. Това безспорно е предостатъчно да се достигне спокойно електронно ограничената максимална скорост от 250 км/ч. Що се отнася до ускорението до 100 км/ч, то ще отнема 5.6 секунди.