Начало Автомобили Rolls Royce пусна Series II на Phantom

Rolls Royce пусна Series II на Phantom

155
0
Rolls Royce Phantom,Series II,женева

Девет години след официалния му дебют, луксозната британска марка на BMW Rolls Royce представи в Женева леко модернизираната си лимузина Phantom.
Получил добавката Series II към името си, автомобилът е с леко изменен екстериор и интериор, както и с промени в техниката. Обновлението е засегнало цялото семейство на модела – седан, купе и кабриолет.
Промените във външността се свеждат до нови брони и осветителни тела, изпълнени изцяло със светодиодна технология.
В салона нов е 8,8-инчовия монитор на мултимедийната система, монтиран на централната конзола и изобразяващ триизмерна графика на картите от навигацията, изображенията от предната и задна камери при паркиране, както и картина на кръгов обзор на автомобила.
Досегашната 6-степенна трансмисия е заменена от 8-степенна автоматична скоростна кутия, нов е и задния диференциал.
Задвижващият агрегат е останал същия – 6,75-литров V12 с 460 к.с. и 720 Нм, но благодарение на използваните съвременни електронни програми и екологични технологии е станал с 10% по-икономичен и с намалени вредни емисии, отделяни в атмосферата.
Първите обновени Rolls Royce Phantom Series II ще бъдат доставяни на клиентите от края на месец юни, а очакваните цени ще са с около 5% по-високи от досегашните.