Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис напуска Макларън след края на сезона

Рон Денис напуска Макларън след края на сезона

71
0

Рон Денис ще се оттегли от позициите си на шеф и изпълнителен директор на Макларън Груп след края на сезона, съобщава Аутоспорт. Компанията включва екипът от Формула 1, приложния технологичен център и центъра за производство на спортни серийни автомобили. Договорът му с Макларън Груп е до края на тази година и според изданието няма да бъде подновен.

Денис е свързан с Макларън от 1980 г., а през 2014 г. той пое поста на изпълнителен директор на Макларън Груп в опит да придобие пълния пакет от акциите на компанията. Той притежава 25%, а искаше да купи останалите 75%, 50% от които са собственост на бахрейнския държавен инвестиционен фонд Мумталакат. Останалите 25% са притежание на неговия дългогодишен бизнес партньор Мансур Оджех.

Освен това Денис искаше да върне и отбора от Формула 1 отново пък победния път след разочароващия сезон през 2013 г. Последното обаче не се случи за изминалите 3 години, а според Аутоспорт Денис не е успял да намери необходимия капитал в определените срокове, за да закупи въпросните дялове.

Говорител на Макларън заяви относно информацията, че Денис категорично няма да напуска поста си. Преди месец в Financial Times се появи информация, че технологичният гигант Apple може да закупи Макларън Груп.