Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Хауард режисира филм за Формула 1, Лауда и Хънт

Рон Хауард режисира филм за Формула 1, Лауда и Хънт

105
0
Ники Лауда

Рон Хауард ще режисира филм за Формула 1, който ще се съсредоточи върху съперничеството между Ники Лауда и Джеймс Хънт през 70-те години на ХХ век. Проектът е със заглавие „Rush“ и в момента се работи по него.

Апогеят на борбата между австриеца и англичанина е 1976 г., когато Лауда претърпява най-жестоката си катастрофа и се подпалва на Нюрбургринг. Въпреки отсъствието му обаче титлата остава да се реши в последния кръг в Япония.

В деня на надпреварата над пистата Фуджи се излива невероятен порой и някои пилоти – сред тях и Ники – се оттеглят, заявявайки, че е прекалено опасно да се кара. Хънт финишира трети и печели короната.

Сценарият на Rush е дело на Питър Морган, който е работил с Хауард по филма „Фрост/Никсън“. Режисьорът пък е известен с лентите „Аполо 13“, „Красив ум“, „Шифърът на Леонардо“ и т.н. Информацията за ангажирането му не е потвърдена официално.

Очаква се снимките на филма да започнат по-късно тази година в Европа. Все още не е ясно кои актьори биха изиграли ролите на Лауда и Хънт.