Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рори Бърни се връща във Ферари?

Рори Бърни се връща във Ферари?

112
0
Рори Бърни

Слух за завръщане на Рори Бърни във Ферари се появи след изявление на Хуан Виладелпрат – бивш тийм мениджър на Тирел и Бенетон във Формула 1. Испанецът заема същия пост в Епсилон Еускади, които имаха намерение известно време да опитат да влязат в Гран при.

Виладелпрат тиражира предположението за южноафриканския конструктор в колонката си за Ел Паис. Същата информация се появи и в АС.

Бърни бе част от дриймтима на Ферари в началото на XXI век. Заедно с Михаел Шумахер, Жан Тод, Рос Браун и т.н. той имаше съществена роля за постигнатите огромни успехи по онова време. Инженерът става част от Ферари през 1997 г. и заедно с екипа има над 70 победи, 7 конструкторски и 6 пилотски титли. Той се оттегли от Скудерията в края на 2006 г., но работи още две години като консултант. Сега се смята, че помага на Никола Томбазис за болида за 2012 г. след поредния отчайващ сезон за тима от Маранело.

Виладелпрат пише единствено, че Бърни е решил да се върне, за да работи с новия технически шеф на Ферари Пат Фрай без да дава повече подробности. От отбора няма коментар.