Начало Избрани Рос Браун е доволен от състезанието в Бахрейн

Рос Браун е доволен от състезанието в Бахрейн

1521
0
Рос Браун
Рос Браун; снимка: Майкъл Потс

Рос Браун е доволен от състезанието в Бахрейн. Спортният директор на F1 заяви, че е впечатлен от първата надпревара, проведена по новите технически правила, които бяха  разработени от неговия екип. 

Тази година шампионатът въведе драстични промени в техническите си разпоредби, които имаха за цел да подобрят качеството на състезанията.

След като видя как Шарл Льоклер печели Гран при на Бахрейн, борейки се колело до колело с Макс Верстапен на пистата. Браун заяви, че първоначалното му впечатление от новите правила е положително.

Случаят е само един, така че нека не изпреварваме себе си, предупреди той. „Но засега не виждаме никакви негативи, което е чудесно.“

Мисля, че след като пилотите се разберат и ФИА започне да разглежда всички данни, ще видим колко далеч сме успели да се придвижим. Старите болиди в F1 бяха ужасни. Радвам се, че сме успели да направим крачка напред в тази посока.“

Браун посочи, че през следващия сезон правилата ще се нуждаят от известна поддръжка. Британецът иска да гарантира, че F1 ще продължи да подобрява качеството на състезанията в следващите няколко години.

„Показахме, че състезателната способност на автомобила трябва да бъде основен фактор за бъдещето, каза той. „Това не е единственото решение. Искаме развитието на спорта да върви все по-добре.“

Трябва да подобрим този процес. Продължаваме да работим, за да разберем как можем да правим страхотни състезателни автомобили и да не преставаме да се развиваме в тази посока.“

Браун е окуражен от факта, че пилотите от F1 са успели да водят продължителни битки колело до колело по време на състезанието на пистата Сахир. 

Доволен съм от надпревара на Сахир. Когато гледате състезателните автомобили, виждате, че те могат да се състезават, каза той. „Те не се надпреварват само за една обиколка и след това да се оттеглят. Днес нямаше как да отстъпим, за да спасим гумите, те бяха един върху друг през цялото време. Заслуга за това имат както Пирели, така и новата генерация болиди в F1″, завърши Рос Браун.

Новите правила в F1 впечатлиха и Александър Вурц. Бившият пилот на Бенетон, Макларън и Уилямс заяви следното нещо:

„100 процента съм убеден, че това ще сближи отборите oт F1 в дългосрочен план. Причините за това нещо са аеродинамиката и ограничените бюджети.“

Надпреварата в Бахрейн показа, че редът в класирането се е променил драстично. Отборите, задвижвани от двигатели на  Ферари бяха в подем, докато екипите със задвижващи системи на Мерцедес имаха затруднения. 

В краткосрочен план нещата могат да се разминат, защото един човек е прочел нормативната уредба по-добре от друг, признава Вурц пред вестник Kronen Zeitung.

„Това ще стане ясно най-късно през втория или третия сезон. Положена е основата на един велик спорт„, завърши австриецът.