Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун напуска Мерцедес и отива в Макларън?

Рос Браун напуска Мерцедес и отива в Макларън?

25
0
Рос Браун
снимка: Мерцедес

Рос Браун ще напусне Мерцедес в края на настоящата година и може би ще се присъедини към Макларън, твърди в своя публикация немският Шпорт Билд.

Слуховете за това, че англичанинът ще си тръгне от Бракли, не са нови. По време на уикенда за Гран при на Италия обаче името му се свързваше с Уилямс. Тогава се говореше, че чрез сложна схема с прехвърляне на акции Браун ще получи дела на спортния шеф на Мерцедес Тото Волф от отбора от Гроув (възлизащ на 30%) и ще го оглави.

Името на англичанина сега се свързва с Хонда и завръщането на японската компания в спорта през 2015 г. Браун спаси тима на концерна при напускането от страна на производителя в края на 2008 г. Той откупи отбора на символична цена и през 2009-та Браун Гран при, както бе кръстен екипът – спечели титлите при пилотите (с Дженсън Бътън) и конструкторите.

Според публикацията в Шпорт Билд Браун уведомил Ники Лауда, който е председател на борда на Мерцедес F1, за решението си да напусне в Корея. Твърди се, че англичанинът не одобрявал напълно последните структурни промени в тима, включващи трикратния световен шампион в F1 и Волф.

Информация за напускането на Браун от Мерцедес се появи още в началото на 2013 г., когато се заговори, че в Бракли са привлекли Пади Лоу. Бившият технически директор на Макларън отиде в тима на щутгартския концерн и е смятан за наследник на Рос на поста шеф на отбора.

През последния час Мерцедес отрекоха информацията на Шпорт Билд.

Няма решение в дългосрочен план. Това е ситуацията. И тя е такава от доста време насам – заяви Лауда.