Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун не очаквал във Ферари да изостават толкова в Унгария

Рос Браун не очаквал във Ферари да изостават толкова в Унгария

2324
0
Льоклер пред Фетел в Унгария
Льоклер пред Фетел в Унгария, снимка: Спас Генев

Спортният директор на Формула 1 Рос Браун заяви, че не е очаквал в екипа на Ферари да изостават толкова много в състезанието за Гран при на Унгария спрямо Мерцедес и Ред Бул.

Фетел и Льоклер завършиха 3-и и 4-и в надпреварата, но на повече от 1 минута зад победителя Люис Хамилтън. А това прави по близо 1 секунда на обиколка изоставане. В квалификацията пасивът бе наполовина по-малък.

Според Браун също така лятната пауза е дошла в правилното време за Скудерията.

Тимът още няма победа от началото на сезона. Рос смята, че във Ферари отчаяно се нуждаят от успех за повдигане на духа.

„От характеристиките на пистата знаехме, че това състезание няма да подхожда на колата на Ферари. Но не и до степента, която видяхме, каза Браун. – Времената й в третия сектор, където имаш нужда от максимална притискаща сила, бяха далеч от тези на Мерцедес и Ред Бул.

Лятната пауза идва в точния момент за Ферари, защото аз съм напълно наясно как се вдига напрежението в тима, когато нещата не се развиват добре. Когато състезанията отново започнат, аеродинамичните изисквания на Спа и Монца могат да поставят Фетел и Льоклер отново в битката.

Във Ферари отчаяно се нуждаят от победа. Не толкова заради шампионата, а най-вече за повдигане на морала. За да могат те да докажат своя потенциал да бъдат кандидати за титлата. Това е задължение, което постоянно стои над отбора.“