Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун обяви, че изобщо няма да се връща във Формула 1

Рос Браун обяви, че изобщо няма да се връща във Формула 1

41
0
Рос Браун

Рос Браун обяви, че се оттегля изцяло от Формула 1 и изобщо няма да се връща в спорта, слагайки край на спекулациите за бъдещето си.

Британецът напусна поста шеф на тима на Мерцедес в края на 2013 г. След това името му упорито бе свързвано с Макларън, след като през миналия сезон се говореше, че може да отиде още в Уилямс или Лотус. Самият Браун заяви, че ще си вземе шест месеца почивка. Той постъпи по същия начин, когато се оттегли от Ферари. Сега обаче явно няма намерение да продължава.

Онова, което организаторите не осъзнаха, когато бях поканен тук (да открие риболовния сезона на реката Дий в Абърдиншайър – б.р.), бе, че имат новина, защото световната преса се опитва да разбере дали се отказвам или не. В момента тече най-натовареният период за Формула 1 през годината, а аз се съгласих да дойда на такова мероприятие. Ако бяха събрали две и две, щяха да осъзнаят, че определено се оттеглям – заяви Браун.

Той бе категоричен, че това не е просто израз:

Няма да изкарам година (извън спорта), за да се наслаждавам на риболова и след това да видя какво ще ми донесе животът. Няма търпение за бъдещето, но имам други планове.

Браун започва кариерата си в Уилямс преди да стане технически директор на Бенетон, където работи с Михаел Шумахер за спечелването на световните титли през 1994 и 1995 г. След това общата им дейност продължава и във Ферари заедно с Жан Тод. Със Скудерията са взети пет поредни титли – от 2000 до 2004 г. включително. От 2008-ма бе част от екипа на Хонда и пое отбора след оттеглянето на японския производител, като екипът дори носеше името му през 2009-та, когато Браун Гран при спечели титлите и при пилотите, и при конструкторите. Мерцедес купиха отбора в края на годината и от 2010 до края на 2013 г. Браун оглавяваше екипа.