Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг №1 във втората сесия в САЩ

Розберг №1 във втората сесия в САЩ

35
0

Нико Розберг с Мерцедес бе най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин. След като в първата той изостана с 0.3 сек от съотборника си Люис Хамилтън, сега във втората германецът го изпревари точно с толкова.

Между двамата се вклини Даниел Рикиардо. с Ред Бул, който направи много силен опит с гумите суперсофт и остана на 0.2 сек от Розберг. Така австралиецът показа потенциала на Биковете да се борят с пилотите на Мерцедес в квалификацията и състезанието. Другият пилот на Ред Бул Верстапен остана 5-и, като пред него се нареди Фетел с Ферари.

Втората сесия започна с най-бързи обиколки за Фетел и Райконен от Ферари, а Хамилтън допусна грешка в своя тур. В следващия той бе с гумите медиум и излезе на 2-а позиция, като пред него бе Розберг с другия болид на Мерцедес, който бе със софт.

Пилотите на Ред Бул Верстапен и Рикиардо също изпревариха тези на Скудерията и заеха 3-ото и 4-ото място с меките гуми. Естебан Окон се завъртя и попадна в чакъла в последния сектор от пистата, но задните му гуми все пак останаха на асфалта и той успя да се измъкне. 

 

Със суперосфт Райконен беше нестабилен в задната част и изтърва предпоследния завой. Фетел със супермеките излезе втори, на 0.1 сек от лидера. Със същите Хюлкенберг излезе 4-и. Верстапен пък записа 3-о време със суперсофт. Рикиардо със суперсофт стана 2-и, но над всички бе отново Розберг, който с най-меките гуми записа 1:37.358 мин. Хамилтън в своя опит изостана на 0.3 сек, като между двамата успя да се вклини Рикиардо, на 0.2 сек от Нико. Фетел бе 4-и на 0.8 сек, а Верстапен 5-и на 0.9 сек. 

Алонсо със суперсофт записа 8-о време, като изостана от лидера с 1.5 сек. 55 мин след началото сесията бе спряна с червени флагове заради отломки по пистата от колата на Грожан между завои 3, 4 и 5. След около 4 мин тя бе подновена. До края обаче пилотите започнаха да въртят обиколки с много гориво, симулирайки състезателно темпо. Палмър с Рено допусна грешка и се озова в зоната за сигурност от чакъл. Той успя да се върне на трасето, като за момент дори тръгна в обратна посока. В симулациите Мерцедес също изгледаха най-силни, а в същото време Верстапен не бе доволен от поведението на колата си. През това време на пистата пак се появиха отчупени елементи, като този път те бяха от колата на Гутиерес с другия болид на Хаас.