Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг изненадан от силното начало на сезона

Розберг изненадан от силното начало на сезона

39
0

Нико Розберг заяви, че е изненадан от силното началото на сезона си през 2016 г. Германецът води убедително в първенството, като след 3 кръга има 36 точки аванс пред Хамилтън. Нико спечели и трите състезания, докато Люис имаше трудности при стартирането в първите 2 кръга, а в Китай имаше технически проблеми.

„Не съм очаквал, че след 3 кръга ситуацията ще е такава, коментира Нико преди началото на Гран при уикенда в Русия. Много съм доволен, че спечелих толкова много поредни победа досега. Но не мога да кажа, че съм 100% щастлив с всичко, защото не съм печелил титлата. Люис стана шампион 2 поредни сезона. Но аз не мисля за изминалите сезони, а съм напълно фокусиран към настоящето. Имам страхотна кола, прекрасен отбор и се чувствах много удобно.”

Хамилтън от своя страна заяви, че въпреки трудното начало на сезона е спокоен и очаква състезанието в Сочи. „Мислех много за това какво се случва в шампионата след състезанието в Китай, заяви британецът. – Но по време на кариерата ми съм се научил да бъда спокоен, да намирам баланса и да намирам начин на изляза от ситуацията и да продължа напред. Радвам се, че имам такъв силен съперник, като Нико.”