Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се извини на Хамилтън

Розберг се извини на Хамилтън

45
0
старт

Нико Розберг се извини на Люис Хамилтън за лекия удар между двамата след старта на Гран при на Австралия, при който се отчупи елемент от предното крило на британеца. Двамата потеглиха от първа редица, но до първия завой бяха изпреварени от Себастиан Фетел. А в него съотборниците в Мерцедес се озоваха гума до гума.

По-вътрешната линия на Нико принуди Хамилтън да натисне здраво спирачките, в резултат на което се качи високо върху бордюра на излизане от завоя и двамата се чукнаха леко, което доведе до счупването на част от спойлера на Люис. Това не доведе до сериозни проблеми за последния и не наложи спиране в бокса за смяна, а Нико се отърва без спукана гума.

„Стартирах добре, но бях от мръсната страна на пистата и беше очаквано пилотите от лявата страна да потеглят малко по-добре, заяви Розберг на пресконференцията след . – Бяхме много близко със Себастиан. Опитах се да го изпреваря в завой 1, но той свърши страхотна работа, като спря на лимита на възможното и просто аз нямаше как да го сторя (да мина пред него) от вътрешната страна на завоя и трябваше да отстъпя. Затова ако (с тази маневра) съм те избутал настрани Люис, се извинявам. Не беше това намерението ми. Просто бях на ръба.”

Хамилтън заяви по повод на случилото се, че няма проблем относно маневрата на Нико, въпреки че това допринесе Люис да изостане още повече в колоната – 6-и до завой №3.