Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Александер Роси: Смятам, че съм по-близо до Формула 1

Александер Роси: Смятам, че съм по-близо до Формула 1

84
0
Александер Роси,Формула Рено

В проведените в края на сезона тестове за млади пилоти в Абу Даби Александер Роси имаше шанса да покаже своите качества. Американецът, който през тази година се класира трети във Формула Рено остави позитивни впечатления зад волана на болид на Лотус (Катерам).

„2011 г. бе много успешна за мен, изпълнена с много труд и доста успехи. Със сигурност съм вече по-близо до Формула 1“, заяви младият американец пред Crash.net. „Ако се върна назад в кариерата си, виждам че има за какво да съм благодарен. Има много хора, които направиха възможно всеки сезон да се състезавам. Много съм им благодарен, защото обичам моторните спортове, те са моят живот!

Откакто навърших десет години и имах за първи път шанса да се състезавам в картинг надпревара, винаги съм имал желанието, волята и страстта да стигна до Формула 1. От всеки шанс до сега съм извлекъл максимума.“

Подкрепа не на последно място младежът има и от Тони Фернандес, който направи възможно участието му в изпитанията в Абу Даби.

„Знам, че много хора имат доверие в качествата ми и че ми вярват. Към тези хора се числят инвеститорите и спонсорите. Те са дали много, за да съм там, където съм в момента. Смятам, че ще успея да продължа да се развивам и че имам бъдеще в спорта.“