Начало Moto News Роси: Ако бях срещнал Марк, когато бях на 22

Роси: Ако бях срещнал Марк, когато бях на 22

88
0

На шега Валентино Роси каза, че би искал да срещне на пътя си Марк Маркес по време на върха на своята кариера. Роси го оприличи на себе си, като бе достигнал своя пик, докато Марк е още в началото на кариерата си.

На последното състезание в Льо Ман Роси финишира за 3-и път на подиума, втори след Маркес. В Льо Ман пилотът на Movistar Yamaha за известно време оглавяваше колоната, докато не пропусна Марк заради собствена грешка. Роси казва:

Намирам се в ситуация, когато естествено искам да побеждавам, но като цяло не е голям проблем. Ако сравним ситуацията с миналата година, а и тази преди 2-3 години, моите резултати тогава бяха доста по-слаби от сега. Доволен съм от своята работа. На разберете – Маркес играе в друга лига. Това го разбрах още миналата година и тогава казах: Fuck! Сега е трудно! Трябваше да го срещна и да се боря с него, когато бях на 22 години. Това е отлична мотивация, защото равнището, което е зададено, е толкова високо, че ако искаш д го победиш, трябва да си на по-висока от 100% спортна форма.

Роси каза, че в тази ситуация мисли повече за своя съотборник Хорхе Лоренсо, чието бъдеще при настъпването на Епохата Маркес е доста трудно. Сега той изостава от него на 80 т. и то след 4-ото състезание з сезона.

Разбирам добре Хорхе и какво става с него – коментира Роси. – Аз се намирам в друга ситуация. За мен да съм зад Марк на подиума е приемливо. Знам, че мога да се опитам да се боря с него и не е важно какъв ще е резултатът. За Хорхе работата е друга. Той иска да побеждава. Миналата година той направи няколко впечатляващи състезания, най-добрите в кариерата си, въпреки че не спечели шампионата. Тази година Марк има много повече опит и мотоциклетът на Honda е технически малко по-добър от Yamaha. Лорнсо  леко притеснен. Той знае, че да изпревари Марк е много трудно, практически невъзможно. Той обаче не иска да бъде втори и не се радва на това . затова по тази причина са и неговите проблеми.