Начало Moto News Роси чака с нетърпение старта на Херес: Обожавам да се състезавам в...

Роси чака с нетърпение старта на Херес: Обожавам да се състезавам в Европа!

230
0
Валентино Роси
снимка: Ямаха

Валентино Роси е втори в генералното класиране на MotoGP след първите три кръга от световния шампионат за 2019 г. Целта му за предстоящия състезателен уикенд на пистата Херес е да постигне хеттрик от подиуми. Роси очаква сериозна битка със съперниците, но пък познава перфектно трасето. Той има 7 победи там във висшия клас, както и две втори и три трети места. В по-малките категории е постигнал по 1 успех на испанската писта в 150 куб. см и 250 куб. см.

„Обожавам да се състезавам в Европа, защото пистите са фантастични и ги познавам много добре. Херес е трудна писта за Ямаха през последните две години, но в последните две състезания се справихме чудесно, така че ще е много интересно да видим дали и тук ще сме силни. Имахме малка почивка, но сега ни предстои доста натоварена програма чак до Заксенринг. Изглежда моторът ни е със сериозно подобрение. Определено има неща, върху които трябва да се потрудим. Необходимо ни е известно време, но можем да сме конкурентоспособни”, заяви Роси.

Маверик Винялес се надява да постигне по-добър резултат от най-силното си класиране досега на Херес в MotoGP – шесто място. На подиума там се е качвал през 2013 г. след успех в Moto3.

„Радвам се, че най-после стигнахме до европейските надпревари. В Остин се чувствах много добре на мотора въпреки проблемите ни. Състезателното ми темпо бе чудесно. Имали сме някои затруднения на Херес в миналото, но според мен напоследък постигнахме добър напредък. Възможно е да се окаже, че пистата сега пасва на Ямаха. Надявам се да съм в борбата за подиума от началото на състезанието”, коментира Винялес.