Начало Избрани Роси иска да се състезава с Норис след оттеглянето си от MotoGP

Роси иска да се състезава с Норис след оттеглянето си от MotoGP

2891
0
Валентино Роси
Валентино Роси, снимка Ямаха SRT

Валентино Роси все още не е обявил какви са му плановете след оттеглянето си от Световния шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP). Един от вариантите е италианеца да се състезава с пилота на Макларън Ландо Норис

Седемкратният световен шампион на две колела завърши на десета позиция в последното си Гран при на пистата Рикардо Тормо след като изкара 22 сезона в кралския клас. В момента Роси разглежда възможността да се състезава с автомобили. Една от опциите е да участва заедно с Норис, който заяви, че е голям фен на Доктора от дете.

„Относно надпреварите заедно през следващата година за мен би било фантастично, понеже Ландо е много бърз. Ще се състезавам с коли и ако мога да го направя с него ще бъде голямо удоволствие за мен. Той е много талантлив и със сигурност ще се насладя на неговото каране“, сподели Роси.

Самият Норис сподели, че е обменял много съобщения с Валентино преди последното му състезание в MotoGP. Също така спомена, че поддържат постоянен контакт след като са се срещнали в събитие на пистата Силвърстоун.

Доктора засипа с похвали Ландо и се надява в бъдеще да присъства на някоя състезание от F1.

„Винаги съм в контакт с Ландо, защото той е мой фен от самото начало. Също така е много млад и забавен. Догодина ще имам повече свободно време и се надявам да имам възможност да посетя надпревара от F1“, каза Доктора.

Роси не е непознат за света на F1. През 2004 италианецът бе свързан с преминаване в шампионата след като направи тест с болид на Ферари. За съжаление този ход така и не се случи. След това през 2019 размени своя мотор с болида на Люис Хамилтън на пистата Рикардо Тормо.