Начало Moto News Роси: Не исках да върша лудости, 20 точки са важни за шампионата

Роси: Не исках да върша лудости, 20 точки са важни за шампионата

322
0
Валентино Роси, Алекс Ринс
снимка: Ямаха

Валентино Роси заяви, че е изпитвал смесени чувства относно подиума си в надпреварата на Circuit of the Americas (COTA). Алекс Ринс спечели състезанието на пистата в Остин.

Роси излезе начело, когато Марк Маркес падна, но четири тура преди финала Ринс го изпревари и пилотът на Ямаха завърши втори.

„Много съжалявам, че изпуснах победата, защото, виждайки Маркес да катастрофира, си казах: „Може би съм в състояние да го постигна”. Но след това се появи Ринс”, каза Роси.

„Наистина натиснах на максимума. В крайна сметка той се справи по-добре от мен. Съжалявам, тъй като не съм печелил от дълго време, но сме силни и ще опитам пак. Положителното е, че пробвах всичко възможно. Направих много добро състезание и водих дълго време. Допуснах и някои грешки. Ако бях перфектен, вероятно щях да опитам атака в последния тур. Така че изпитвам смесени чувства. Не исках обаче да върша лудости, тъй като 20 точки са изключително важни за шампионата.”


Съотборникът на Роси Маверик Винялес пресече 11-и финала, като по време на състезанието имаше неразбирателство между него и тима относно наказание за фалстарт.

„Малко не разбрах санкцията, но като изключим тази грешка, уикендът бе хубав за нас. Показахме много добро състезателно темпо. Хубавото е, че моторът работеше чудесно. Да видим какво ще стане в следващия старт”, коментира Винялес.