Начало Moto News Роси откри академия за млади пилоти

Роси откри академия за млади пилоти

184
0

Въпреки че в следващите няколко години ще продължи да се състезава, Валентино Роси започва да се подготвя за края на своята кариера. Съвсем наскоро Доктора обяви за откриването на своята състезателна академия VR46 Riders Academy.
Академията ще бъде програма по откриването на млади и талантливи италиански пилоти, и предоставянето им на тренировъчни възможности и насоки за развитие.  Първите питомци на академията на Роси са неговите пилоти в отбора му в Moto3 – Team Sky VR46. Това са Ровано Фенати и Франческо Баняна, пилотът от Moto2 Франко Морбидели, а също и участниците в испанския шампионат CEV Moto3 – Лука Марини, Андреа Миньо и Николо Булега. Шеф на академията ще бъде приятелят на Роси – Алесио Учио Салучи, а помощници ще му бъдат други близки хора до 9-кратния шампион.

Възпитаниците на академията ще тренират основно на пистата на Роси в родния му град Тавулия. Някои от тренировките ще води самият Валентино. Учениците освен това ще тренират и в залата за фитнес. Сам Роси казва, че академията VR46 Riders Academy с голям оптимизъм гледа на бъдещето на италианските мотоциклетни пилоти.

Идеята, с която е създадена VR46 Riders Academy, напомня на Grand Prix Academy, която преди се оглавяваше от Алберто Пуч, която после се трансформира в Red Bull Rookies Cup. Както спомената академия, така и VR46 предлага помощ на пилотите от всички области на подготовка – езда на мотоциклет, физически тренировки, умствена и духовна подготовка.