Начало Moto News Роси: Проблемът ми е в квалификациите

Роси: Проблемът ми е в квалификациите

66
0
роси

Валентино Роси призна след състезанието на Индианаполис, че проблемът му идва от квалификациите. Доктора завърши на 3-о място в надпреварата, но потегли едва 8-и и загуби доста време в първите обиколки. Пилотът на Ямаха за пореден път този сезон потегля от това място, като на няколко пъти дори успя да спечели. Това обаче не винаги му се отдава, какъвто беше случая от снощи в САЩ, където Вале нямаше как да се пребори с победителя Маркес и втория Лоренсо. Все пак той стигна до място на подиума, преборвайки се с Дани Педроса (Репсол Хонда).

„Проблемът е в квалификацията, обясни Роси. – Имахме много проблеми в тренировките и намерихме добрите настройки с много закъснение. Да стартираш от 3-а редица винаги е трудно. Потеглих добре и бях бърз в първите обиколки. И ако можех да стартирам от втора редица, щях да могат да остана с Марк и Хорхе до края на състезанието. Трябва да работим здраво по това, започвайки от Бърно.”

По отношение на развитието на шампионата Доктора коментира: „В един момент Хорхе беше първи, а аз 4-и. Така щях да загубя 12 точки. Трябваше да опитам да карам на максимума, защото тези точки за 3-ото място са по-важни за мен, отколкото за Дани. Дадох всичко от себе си и беше много трудно на това трасе, което заради температурите и влажността е много взискателно. Но в крайна сметка съм доволен, защото имах добро темпо.”