Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роси се възхищава на Шумахер

Роси се възхищава на Шумахер

51
0
роси,Ферари

Супер звездата на мотоциклетизма Валентино Роси не крие своето огромно уважение към Михаел Шумахер. Уважение, което на моменти дори преминава във възхищение. Италианецът обясни тези свои чувства пред журналистите на организираното от Ферари, Шел, Дукати и Пума събитие в Мадона ди Кампилио.

„Винаги се радвам, когато видя Шумахер на пистата“, с усмивка обяснява Роси. „Той е с десет години по-възрастен от мен, но още е в прекрасна кондиция и кипи от енергия. Искам когато стана на 43 години аз да съм в същото състояние. Има доста общи неща между нас. Но най-интересното според мен е, че и аз и той караме за отбори и фирми от своята родина, и имаме приблизително еднакви шансове за победа в шампионата“, показа чувството си за хумор Роси.

Италианецът изрази желанието си да продължи сегашния си договор, който изтича в края на 2012 г. Според него обаче е много вероятно това да е последният му договор.

„С удоволствие бих подписал нов двугодишен договор, който вероятно ще ми е последен. После ще помисля, как да си доставям удоволствие.“