Начало Moto News Роси съжалява за маневрата си срещу Маркес

Роси съжалява за маневрата си срещу Маркес

57
0

Валентино Роси от екипа на Yamaha заяви, че съжалява за маневрата си срещу Марк Маркес в Гран при на Малайзия, след която съперникът му от екипа на Repsol Honda падна. Доктора беше обявен за виновен за причиняване на инцидента и получи 3 наказателни точки. те станаха общо 4 за сезона, което означаваше автоматично старт от последна позиция в следващото и последно състезание за сезона в MotoGP във Валенсия.

Роси завърши 3-и в Малайзия и запази аванс от 7 точки пред единствения си съперник за короната Хорхе Лоренсо. Но при положение, че испанецът спечели във Валенсия, Валентино трябва задължително да стане 2-и, за да грабне титлата.

„Съжалявам, че отворих завоя широко, а не следвах нормалната си състезателна линия, заяви Роси. – Ситуацията не променя моята страст или мисленето ми за бъдещето. Ще се състезавам и следващата година, защото имам договор и през 2016 г. много неща ще се променят. След това ще реша дали да продължа или не. Със сигурност когато стартираш последен, рисковете са много повече.

„Предстоящия уикенд ще бъде много интензивен и също много важен, още каза Роси относно очакващото го във Валенсия. Аз искам да се съсредоточа само в това, което предстои да се случи на пистата.Моята цел е да дам най-доброто от себе си, и с моя екип да се възползваме от всяка една сесия за да стигнем до състезанието в неделя подготвени, което ще ми позволи да използвам възможностите си по най-добрия начин.“