Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Проблемите на спорта не могат да се оправят за една...

Рос Браун: Проблемите на спорта не могат да се оправят за една нощ

40
0

Новият отговорник на F1 по спортните въпроси Рос Браун заяви, че не съществува начин проблемите на спорта да бъдат решени за една нощ. Британецът, заедно с Шон Брачес – занимаваш се с търговските въпроси, и Чейс Кери, е в новата управленска структура на спорта, след като Liberty Media закупи спорта от CVC Capital Partners за 8 милиарда долара. Целта на американската компания е да върне интереса към Гран при, който намаля доста през последните години.

„Има проблеми, които не изискват отлагане, но решаването им ще отнеме време, коментира Браун пред BBC. – Искаме да се фокусираме върху това шоуто да бъде възможно най-добро и феновете да се забавляват. Всяко решение, което ще вземем оттук нататък – дали техническо, спортно или икономическо, ще се проверява дали отговаря на изискването да прави спорта по-добър, по-интригуващ и по-печеливш.

Постепенно ще насочим Формула 1 във вярната посока. Няма как да промениш толкова комплексен спорт само за една нощ, но посланието ни е, че се борим да го направим колкото се може по-достъпен и интригуващ. Надявам се с постоянната работа, която прилагаме, да отведем спорта на едно по-добро място.“