Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Симулациите на правилата за 2019 г. показват, че състезанията ще са по-добри,...

Симулациите на правилата за 2019 г. показват, че състезанията ще са по-добри, заяви Браун

167
0
предно крило,Уилямс
снимка Уилямс

Отговорникът по спортните въпроси в F1 Рос Браун заяви, че симулациите, които са направени, за да се види какви са резултатите от техническите промени за следващия сезон, са показали осезаеми ефекти и трябва да доведат до подобряване на състезанията.

От следващия сезон предните крила на болидите ще бъдат по-опростени, като се премахват малките елементи над основните на крилото, както и допълнителните крилца към страниците. Дефлекторите се изтеглят с 100 мм напред, височината им се намалява със 150 мм, и се премахват всички сложни елементи по тях.

„В Бразилия още веднъж видяхме, че когато нивото на представяне на два болида е горе-долу еднакво, изпреварването е почти невъзможно, обясни Браун. – Това повдига въпроса как да направим по-лесно за колата отзад да изпревари тази отпред.

През 2018 г. направихме голям прогрес по отношение на определянето на точните технически правила за 2019 г., особено що се отнася до ключови области, като предното крило. И през последните седмици се фокусирахме върху детайлите.

От работата в симулаторите ни и от тази на отборите, с които работим отблизо, можем да кажем, че ефектите от промените са осезаеми. Въпреки това сме наясно, че истинското доказателство за това ще дойде следващия март в Гран При на Австралия.“