Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ростехнологии продължават да спонсорират Петров

Ростехнологии продължават да спонсорират Петров

58
0
Виталий Петров

Държавната компания Ростехнологии ще продължи да спонсорира Виталий Петров във Формула 1, съобщиха руските медии. Сделката е осъществена с личното посредничество на премиера Владимир Путин, като мениджърката на пилота Оксана Косаченко, шефът на Ростехнологии Сергей Чемезов и началникът на частната Новатек Леонид Михелсон са подписали днес контракта на среща при министър-председателя.

Любителите на автомобилния спорт в Русия стават все повече и повече и съответно името на Виталий Петров е много по-известно на доста хора. Виталий подписа двегодишен договор и е ясно, че му е нужна подкрепа. И преди всичко финансово рамо. Затова днес сме се събрали да обсъдим точно този въпрос – заяви Путин.

Петров е първият руски пилот, състезаващ се във Формула 1. 2010 г. бе дебютният му сезон и след доста несигурност той все пак поднови контракта си с Лотус Рено (както бе преименуван екипът след смяна на собствеността в края на миналата година).

Косаченко подкрепи изявлението на премиера, допълвайки, че тимът е инвестирал сериозни средства в колата за новия сезон и възнамерява да се бори за победа тази година.

Новият контракт на Виталий ще му даде шанс да постигне още по-големи спортни успехи – каза тя.

Ростехнологии от своя страна участват и в проекта за писта в Сочи, където според предварителните планове трябва да се проведе кръг от F1 през 2014 г.

Петров пък лично благодари на Путин за всичко, което прави както лично за него, така и за автомобилния спорт в Русия като цяло.