Начало Formula E News Формула Е: Роуланд с победа в предпоследния кръг

Формула Е: Роуланд с победа в предпоследния кръг

304
0
Оливър Роуланд
Оливър Роуланд; снимка: Формула Е

Оливър Роуланд (Нисан е.ДАМС) спечели предпоследния кръг от шестия сезон на Формула Е. Той бе на полпозишън, втори и трети на грида бяха Робин Фрийнс и Нийл Джани. Тримата запазиха тези места в началото на надпреварата. Във втората половина на колоната имаше сблъсъци между няколко коли, при които пострадаха Сам Бърд, Оливър Търви, Даниел Абт. Пилотите на световните шампиони DS Techeetah Жан-Ерик Верн и спечелилият титлата за шестия сезон на Формула Е в предходния кръг Антонио Феликс да Коща бяха в дъното.

Роуланд бе с около половин секунда аванс пред Фрийнс. Верн бе разследван от рейс контрола заради проблем с батерията. Впоследствие бе наказан заради свръх охлаждане.

Разликата в челото се увеличи на две секунди след преминавания в зоната за активация. След като и Роуланд го стори, останаха на същите позиции. В средата на състезателната дистанция Оливър продължаваше да води пред Фрийнс и Яни, който обаче малко след това загуби две места от Рене Раст и Андре Лотерер.

Роуланд остана пръв до финала и взе първи успех за сезон 6 във Формула Е. В последния тур Раст атакува, изпревари Лотерер и взе последното място на подиума.