Начало Рали Рованпера продължава да води, още инциденти белязаха и втория ден на рали...

Рованпера продължава да води, още инциденти белязаха и втория ден на рали Хърватия

502
0
Кале Рованпера
Кале Рованпера; снимка: Тойота

Кале Рованпера продължава да води в рали Хърватия, трети кръг от световния шампионат за 2022 г. Пилотът на Тойота обаче днес имаше повече грижи, отколкото в петък. Спукана гума в 11-ата отсечка му коства почти цяла минута.

В крайна сметка обаче Рованпера остана начело. Втори, на 19,9 секунди е От Танак. Трети и четвърти са Крейг Брийн и Тиери Нювил

Нювил изживява истински кошмар в Хърватия към техническите му проблеми се добави и проблем с двигателя, коeто го докара почти до ярост. Нещата се изчистиха, но пък белгиецът продължи да получава наказания. След вчерашните санкции за закъснение за времева контрола (трябваше да бута колата си заради проблемите с алтернатора) и сериозно превишена скорост при преминаване по нормален път се прибави и общественополезен труд заради последното нарушение.

„Мисля, че заслужаваме подиум и за това ще се борим“, заяви Нювил в края на съботата

Оливър Солберг отпадна от надпреварата, през чийто втори ден също имаше инциденти. Пилотът на Хюндай изхвърча от трасето, при удара се подпали ауспухът и пожарът погълна задната част на автомобила му. След прегледа на колата от тима съобщиха, че Солберг младши няма да кара в последния ден от надпреварата. Катастрофата му предизвика отмяна на отсечка. Привечер бе отменена още една състезателна дистанция, но причината бе гъста мъгла.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WRC TV Italy (@wrc_tv_italy)