Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Разполагах с най-бързата кола

Розберг: Разполагах с най-бързата кола

45
0
Нико Розберг

Нико Розберг постигна втория си подиум в Монако, след като спечели в Шанхай състезанието за Голямата награда на Китай. След силното си представяне в квалификацията, германският пилот на Мерцедес направи и безгрешно състезание, но без възможност за победа. Въпреки това Розберг бе сравнително доволен от състезанието в княжеството, където живее.

„Като цяло доста сполучлив уикенд за мен“, обясни Розберг в своя видеоблог. „Мисля, че разполагах с най-бързата кола от всички, но и второто място е добър резултат. Можеше и да стана първи, но тук е много трудно да се изпреварва. Затова и съм доволен от класирането си. Стартът ми бе супер, но за съжаление и този на Уебър бе перфектен. После бях по-бърз, а той караше по-бавно, за да пази гумите си, но нямаше къде да го изпреваря.“

След спирането си в бокса и Розберг имаше проблеми с поведението на по-твърдата смес.

„С меките гуми втората серия от обиколки бе по-трудна. Загряването им бе на границата. Имахме доста проблеми с блокиращи предни гуми, което се дължеше на липсата на достатъчно температура. После пък почти заваля и бе доста интересно. Не се знаеше какво ни чака на следващия завой и каква линия да изберем.

Все пак резултатът е добър и за генералното класиране. В последните четири състезания съм спечелил повече точки от всички останали. Това показва, че сме в много добра форма и започваме да сме все по-постоянни, по-бързи, по-добри. Това ни амбицира за предстоящите състезания, където всичко е възможно.

Радвам се на предстоящата надпревара в Канада. Смятам, че и там колата ни ще е много бърза. Характеристиката на трасето би трябвало да ни подхожда. Освен това се радвам, че вече баща ми няма да може да ми дава много съвети, защото вече изравних броя на състезанията му и от следващото ще имам повече опит от него.“

Вчерашната надпревара бе 114-а за Нико, толкова има и баща му Кеке Розберг, който стана световен шампион през 1982 г. с една-единствена победа.