Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг и Шумахер удовлетворени от темпото на Мерцедес въпреки проблемите

Розберг и Шумахер удовлетворени от темпото на Мерцедес въпреки проблемите

70
0
Нико Розберг

С пето и десето време приключиха свободните тренировки за Гран при на Италия пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер.

И двамата имаха грижи по време на сесиите с DRS-ите на болидите си. При седемкратния световен шампион системата не се отваряше (а освен това отборът загуби телеметрията му и на питуола не постъпваха никакви данни), докато при Нико не се затваряше толкова бързо, колкото трябва.

Въпреки това в екипа останаха доволни от свършеното днес.

Определено по-добър старт за нас в сравнение със Спа – коментира Розберг. – Успяхме да направим доста обиколки днес и темпото ни изглежда чудесно и с повече, и с по-малко гориво. Както винаги е трудно да се каже къде сме спрямо съперниците, но се надявам да спечеля добри точки този уикенд. Беше страхотно удоволствие да карам на тази великолепна писта, а и винаги съм харесвал специалната атмосфера тук. Вчера излязох на старото трасе със скутер и мястото е невероятно.

Шумахер бе най-бърз в сутрешната тренировка и определено се чувстваше окуражен след втората.

– Доста доволен съм от тренировките, тъй като работата ни бе на ниво и постигнахме доста резултати по отношение на дългите бягания, които бяха основата на програмата ни днес. Имаме различен аеропакет за Монца, който се представя добре и положението изглежда по-прилично спрямо последните стартове. Регистрирахме прогрес по време на сесиите, но съм любопитен да прегледам данните преди да си съставя цялостната картина – заяви той.