Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Колата бе невероятна, но бе трудно да направим състезанието с два...

Розберг: Колата бе невероятна, но бе трудно да направим състезанието с два стопа

79
0
германия,Мерцедес,Нико Розберг,Хокенхайм

С победата в Гран при на Германия на пистата Хокенхайм за Нико Розберг завършва една седмица, която със сигурност ще помни до края на живота си. Първо след като се ожени в петък, в неделя той отпразнува спечелването на четвъртата световна титла по футбол за Германия. В последствие поднови договора си с Мерцедес, а днес успя да постигне и триумф пред собствена публика.

„Това е едно фантастично, едно невероятно чувство“, заяви Розберг след финала. „Разбира се, че се радвам неимоверно много за спечелването на състезанието тук в Германия. Колата днес бе просто невероятна.

В началото на уикенда трябваше да направи промени по окачването и не знаехме, как това ще повлияе на колата тук на Хокенхайм. Изглежда обаче, че тази промяна не ни направи по-бавни, дори напротив. Това разбира се ме радва още повече. Изключителен ден за мен и за отбора.

Искам да благодаря за невероятната подкрепа, която почувствах тук от всички на пистата и пред телевизионните екрани. Почувствах го още вчера в квалификацията. Удоволствието е невероятно. Днес със сигурност ще има какво да празнуваме, надявам се и за в бъдеще да е така. Невероятно е да удължим още духа на празненствата след спечелването на титлата по футбол миналата неделя.

Имаше обаче и моменти в състезанието, в които ми бе много трудно. Така например бе трудно да изпълним стратегията с две спирания в бокса. В края на междинната серия от обиколки гумите ми бяха в края на живота си. Имах известни притеснения преди последната част от състезанието, защото тя изглеждаше доста дълга. Трябваше да намаля скоростта и да карам по-внимателно. В края пък имаше кола, застанала перпендикулярно на посоката на движение на старт финалната права. Бях сигурен, че на пистата ще излезе кола за сигурност, което със сигурност нямаше да е предимство за мен. Но всичко се размина без проблеми.

Искам да благодаря на всички в отбора за невероятната кола, истинска радост е да се кара. С подобен болид следващото състезание може да е и утре. Надявам се да се представим подобаващо и в Унгария.“