Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг над всички във втората свободна тренировка

Розберг над всички във втората свободна тренировка

21
0
Бахрейн,Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг постигна най-добър резултат във втората свободна тренировка днес. На втора и трета позиция зад него се наредиха пилотите на Ред Бул, Марк Уебър и Себастиян Фетел.

Сесията започна с тревожната новина, че отборът на Форс Индия няма да участва, за да може да се приберат служителите му в хотела преди залез слънце. Пол ди Реста обясни, че е разочарован от факта, че няма да може да използва тренировката за настройка на колата си, но уважава желанието на колегите си.

Въпреки оттеглянето на екипа от участие във втората сесия днес, на пистата определено цареше оживление. Без особено забавяне пилотите се хвърлиха да карат, като началото бе използвано за изпробване отново на гумите медиум. Едва около половин час след началото екипите започнаха да слагат софт. Това веднага даде резултат, като първоначално Шумахер поведе, но бързо бе изместен от Фетел. На свой ред световният шампион за миналата година бе изпреварен от Нико Розберг, чийто резултат бе доста впечатляващ – 1:32,816 мин.

Повечето пилоти направиха едва по един бърз тур, след като започнаха типичното за петък следобед сравнение между двата типа гуми. Серии от по 12-14 обиколки бяха направени и с двата вида, като разликата в представянето не бе голяма.

Победителят от първата част Люис Хамилтън завърши четвърти, оставяйки зад себе си Михаел Шумахер и Дженсън Бътън. Десетката се допълни от Камуи Кобаяши (Заубер), Фернандо Алонсо (Ферари), Ромен Грожан (Лотус) и Серхио Перес (Заубер).

Сесията протече без запомнящи се инциденти. С изключение на няколко леки излизания в зоните за сигурност други проблеми липсваха. Пистата остана прашна до края, въпреки че пилотите направиха между 25 и 35 обиколки на човек.

Остава впечатлението, че борбата за победата вероятно ще се води между Макларън, Мерцедес и може би Ред Бул, докато зад тях са Лотус и Заубер. Ферари отново ще трябва да разчитат само на Алонсо след като Маса записа едва 12-то време. Все пак бразилецът подобри позицията си от първата част, когато бе 15-и.