Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг най-бърз и в последната свободна тренировка

Розберг най-бърз и в последната свободна тренировка

74
0
Бахрейн,Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг бе най-бърз и в последната свободна тренировка преди квалификацията. Германският пилот на Мерцедес постигна време, което бе с 0,4 сек по-слабо от най-доброто постигнато от него вчера (1:32,816 мин), но то бе достатъчно за да изпревари пилотите на Ред Бул, Себастиян Фетел и Марк Уебър. Температурите на пистата днес достигнаха до 42 градуса на асфалта и това вероятно обяснява и по-слабите времена, постигнати от пилотите днес.

Всички състезатели използваха през по-голямата част от сесията гуми от сместа медиум. Едва в последните 20 минути бяха сложени софт, с които бяха постигнати и най-добрите времена. Въпреки това Рос Браун подчерта, че пилотите му не се чувстват комфортно с тях и не трябва да бъдат считани за фаворити в квалификацията.

Пилотите на Макларън изглежда отново имаха известни затруднения, да постигнат добър резултат в една бърза обиколка, като останаха на четвърто (Хамилтън) и шесто (Бътън) място. Между тях се нареди съотборникът на Розберг в Мерцедес, Михаел Шумахер.

В екипа на Ред Бул изглежда още търсят правилната конфигурация на изпускателната система или поне така изглежда случая при Фетел. Двукратният световен шампион остана само на 0,150 сек зад Розберг, но времето му определено не показва трудностите, които изпитваше през цялото времетраене на сесията. Той постигна едва в края своя резултат, като преди това колата му бе доста нервна и нестабилна.

Топ 10 се допълни от Кими Райконен (Лотус), Даниел Рикиардо (Торо Росо), Ромен Грожан (Лотус) и Фернандо Алонсо с Ферари.

Доста обиколки бяха направени от пилотите на Форс Индия, които вчера се отказаха от участие във втората свободна тренировка. Пол ди Реста и Нико Хюлкенберг обаче се класираха едва на 15-а и 19-а позиция.