Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Наказанието ме лиши от победа

Розберг: Наказанието ме лиши от победа

37
0

Нико Розберг каза, че според него шансовете му за победа в Гран при на Сингапур са изчезнали с наказанието му.

Пилотът на Уилямс бе наказан с 10-секунден престой в бокса, след като бе принуден да влезе за презареждане, когато питлейнът бе все още затворен. Боксът пък бе затворен, тъй като имаше кола за сигурност, излязла след инцидента с Нелсън Пикет младши.

Това малко противоречиво правило, което е на път да се промени от следващата година, реално провали и състезанието на Роберт Кубица, който бе в абсолютно аналогична ситуация.

Но Розберг, който водеше по време на периода на кола за сигурност напълно се възползва от ситуацията и в края на краищата успя да завърши на втора позиция, което е най-доброто му класиране досега.

„Когато трябваше да влизам в бокса, видях, че колата за сигурност излиза. Но екипът каза „влез в тази обиколка” – обяснява Розберг. „Всеки път е все същата работа ( с правилата за кола за сигурност)”.

„Наистина бях издразнен, тъй като си мислех, че всичко е свършило за мен.”

„Но след това видях, че мога да отворя преднина дори и след стопа. Имахме добри шансове през този уикенд и всичко реално сработи за мен и за отбора.”

Розберг каза, че му се е налагало да кара с квалификационно темпо, тъй като е стартирал много бавно.

„Имах малко труден старт от мръсната страна на пистата и останах зад Ярно. Той беше много тежък, така че трябваше някак да го изпреваря. Единственият шанс бе в първия завой, тъй като седмият бе толкова неравен, че е невъзможно да спреш по-късно …”

Предишният най-добър резултат за Розберг бе в Австралия, където пилотът на Уилямс завърши на трета позиция. Съотборникът му, Казуки Накаджима, също спечели точки в Сингапур с осмото си място.