Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг направил посещение в Маранело?

Розберг направил посещение в Маранело?

23
0
Нико Розберг

Две състезания преди края на сезона, така наречения Silly Season влезе в обороти. Времето за спекулации и слухове, относно преминаването на един или друг пилот в един или друг тим, обикновено започва в началото на лятната пауза и завършва в края й. През тази година обаче този сезон ще е в края на състезателната година.

Някои въпросителни относно кокпитите на топ тимовете отпаднаха след подновяването на договорите на Уебър и Бътън. Много други слухове обаче останаха и дори стават все по-интензивни. Като се започне от завръщането на Кими Райконен с болид на Уилямс и се завърши с вероятното завръщане на Ромейн Грожан в Рено на мястото на Бруно Сена.

Може би най-горещият слух в последно време е за преминаването на Нико Розберг във Ферари. При това не за сезон 2013, а още за следващия.

„Нико бе в седмицата преди уикенда в Индия в Маранело, защото преговаря с Ферари, които искат да го привлекат на всяка цена за догодина“, цитиран бе в кьолнския вестник Експрес близък доверен човек на Розберг.

Самият германец отговори на въпроса на журналист от вестника, дали ще кара през 2012 г. за Мерцедес с думите: „Не искам да коментирам.“

Според други информации договорът на Розберг с Мерцедес, подписан преди началото на 2010 г., контрактът е със срок от три години, но с опция, че е възможно да смени отбора след изтичането на първите две години.

В последното състезание пък явно и очевадно се видя, че мястото на Маса във Ферари за 2012 г. е под сериозен въпрос. Според информация на Експрес, Лука ди Монтедземоло е бил сериозно раздразнен от показаното от бразилеца в Индия. Маса счупи окачването си в квалификацията, след като единствен премина през по-висок участък на бордюра в шикана. После повтори абсолютно същата грешка и в състезанието, след като преди това за пореден път през тази година се сблъска с Хамилтън.

През май Монтедземоло отговори утвърдително на въпрос в интервю на CNN, дали Ферари ще изпълни договора си с Маса.

„Да“, отговори италианецът. „Той има договор с нас за тази и следващата година. Абсолютно сигурно е, няма съмнение.“

Последва подновяването на договора на Алонсо до 2016 г. Два месеца по-късно, Монтедземоло потвърди отново думите си, като заяви:

„Нашите двама пилоти ще карат в отбора и през следващия сезон.“

Оттогава обаче нищо подобно не бе чуто.

Розберг от своя страна – поне не официално – не се занимава въобще с Ферари. Докато договорът му с Мерцедес не изтечал, главната му цел била да помогне на тима да се включи в борбата за титлите, а защо не и самият той да се бори за тях.

„Започнахме от доста време да развиваме колата за следващия сезон“, обясни няколко пъти Розберг. „Поставили сме си доста агресивни цели за следващия сезон. Въпросът е новите хора да се интегрират бързо и качествено в отбора (Алдо Коста и Джеф Уилис). Така екипът ни ще стана много по-силен и се надяваме това да важи и за колата. През следващата година искаме да направим следващата стъпка и да направим една много по-добра кола в сравнение с тази година, но дали ще успеем никой не може да предвиди или да обещае. В момента нещата изглеждат многообещаващи.“