Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг не се опасява, че кариерата му може да заприлича на тази...

Розберг не се опасява, че кариерата му може да заприлича на тази на Хайдфелд

33
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг

Нико Розберг не се опасява, че кариерата му може да заприлича на тази на Ник Хайдфелд. Сънародникът му бе смятан за сериозен талант, но след повече от 180 Гран при във Формула 1 няма победа, а в момента е и без титулярно място, след като бе заменен в Рено от Бруно Сена. Ник бе повикан в тима след катастрофата на Роберт Кубица в италианско рали в началото на годината, записа един подиум, но след това бразилецът бе предпочетен да седне в кокпита му.

Розберг пък съвсем наскоро продължи договора си с Мерцедес, а вече втори сезон успешно се бори с далеч по-именития си съотборник Михаел Шумахер. И макар той също да няма победа в състезание, не мисли, че кариерата му може да поеме по същия път като тази на Хайдфелд.

Да се страхувам? Не, защо да изпитвам подобно нещо. Според мен Ник имаше чудесна кариера. Не смятам, че има някакъв проблем. Напълно отдаден съм на работата си и ще продължа да я върша, да се развивам. Ще видим какво ще излезе – коментира Нико.

Синът на световния шампион за 1982 г. Кеке Розберг не се сравнява с колегите си и не брои успехите на по-младите от него – като Себастиан Фетел например, който вече е двукратен шампион в F1. Той е убеден, че и неговият момент ще настъпи, когато му дойде времето.

Съпоставките са ми напълно чужди. Доволен съм от собственото си положение. Не желая да коментирам слухове, а мотото ни сега е пълна газ! – настоя Розберг.