Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Пистата във Валенсия е наистина добра

Розберг: Пистата във Валенсия е наистина добра

46
0

Изглаждане на грешките и печелене на подиуми е целта на тима на Уилямс според Нико Розберг след окуражаващото му представяне и четвъртото място в Унгария в края на юли. След състезанието на Хунгароринг той изкара няколко дни в Будапеща, защото много харесва града, а след това бе на остров Ибиса с приятели. После заложи на тренировките в домашни условия (в Монако) и сега с нетърпение очаква да се върне на пистата.

– Това ще е едва второто ни посещение във Валенсия и нямам търпение, тъй като пистата е наистина добра. За разлика от други улични трасета, това има много завои, които не са тесни, а доста бързи. В комбинация с температурите, състезанието може да се окаже доста изтощително от физическа гледна точка, но аз съм подготвен – категоричен бе той.

Съотборникът му Казуки Накаджима също е уверен във формата си, макар според него двуседмичното принудително прекратяване на каквато и да е работа във Формула 1 да не е особено смислено.

– Тъй като не можех да отида във фабриката заради наложеното затваряне (което лично за мен е много странно, тъй като на практика прекарвам там цялото си време между състезанията, независимо дали съм с инженерите си или на симулатора), отлетях за вкъщи, в Япония. Видях се с приятели, със семейството си, но и продължих да тренирам, тъй като температурата в кокпита миналата година във Валенсия стигна 60 градуса – обясни японецът.

Според него най-сериозното предизвикателство през уикенда ще са нивата на прилепяне на гумите, защото в началото пистата ще е мръсна.