Начало Избрани Розберг приветства новите технически правила в F1

Розберг приветства новите технически правила в F1

2022
0
F1 2022 в Бразилия
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Нико Розберг приветства новите технически правила в F1. Световният шампион от 2016 г. вярва, че промените в световния шампионат са довели до повече зрелище на пистата през сезон 2022.

Промените в правилника на F1 доведоха до коренна промяна на дизайна на болиди болидите, както и увеличаване на тяхното тегло. Целта на тези нови разпоредби бе подобряване на следването между автомобилите, както и увеличаване на броя на изпреварванията.

Новото поколение болиди в F1 създаваше затруднения за много пилоти още от самото начало. Причината за това бе така нареченото „подскачане.“ Този феномен засегна сериозно няколко отбора, включително и Мерцедес. От друга страна, състезанията станаха малко по-интересни и зрелищни за зрителите по трибуните както и тези пред телевизионните екрани.

С напредване на изминалата кампания Макс Верстапен и Ред Бул разтълкуваха най-добре новите правила наложиха своята доминация. Нидерландецът спечели втората си световна титла четири кръга преди финала на сезон 2022. Той също така записа 15 успеха. По този начин Верстапен подобри рекорда за най-много победи в рамките на една кампания.

Въпреки този факт Розберг смята, че новите технически правила са направили миналата година „страхотна.“

„За мен последната година на F1 бе страхотна. Това беше наистина страхотен сезон“, сподели Розберг в канала си в YouTube.

„Въпреки че един човек доминираше толкова много, това не го направи чак толкова скучен. Просто беше толкова интересно през цялото време, толкова вълнуващо и се случиха толкова много неща се променяха. В крайна сметка беше страхотно“, добави бившият пилот от F1.

„Промените в правилата наистина работиха много добре и направиха изпреварванията по-лесни. Можем лесно да потвърдим това“, продължи Розберг. Всички в F1 свършиха страхотна работа с тези промени, начело с Рос Браун. Затова искам да изкажа благодарностите си на Рос и екипа за свършените усилия по този въпрос.“

Розберг също така отбеляза увеличаването на броя на изпреварванията през сезон 2022. Тогава бяха направени общо 785 маневри в сравнение с 599 през 2021 г. Според германеца, това е още едно потвърждение на новите технически правила в F1.

„Количеството изпреварвания в сравнение с [2021 г.] е много повече. Това наистина е просто доказателство за това как работят новите правила“, завърши световният шампион от 2016 г.

В момента Нико Розберг се занимава с различни неща. Германецът е посланик на хърватският производител на хиперавтомобили Rimax.