Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се радва, че не участва в Drive to Survive

Розберг се радва, че не участва в Drive to Survive

665
0
Нико Розберг
Нико Розберг; снимка: Андро Дюлгерян

Нико Розберг коментира популярният сериал за F1 Drive to Survive. Световният шампион от 2016 г. се радва, че не е един от героите в поредицата на Нетфликс. Според Розберг, снимките по време на състезателните уикенди е нямало да му окажат положително влияние и са щели да направят кампанията му „ужасна“.

Розберг се оттегли от F1 само на 31-годишна възраст. Германецът сложи край на кариерата си по-малко от месец след като стана световен шампион. Оттогава той няма активна състезателна кариера и се занимава с различни неща, свързано с моторните спортове

Drive to Survive е документална поредица, която се излъчва от 2019 г. насам. Първият сезон включваше събитията от сезон 2018, т.е. вече след като Розберг се оттегли от F1.

Прочутата поредица беше похвалена за способността си да представи спорта на по-широка аудитория. На нея се приписва голяма част от заслугата за увеличаването на популярността на F1 както в Съединените щати, така и по света като цяло.

Розберг определено не е голям фен на Drive to Survive. Бившият пилот на Уилямс и Мерцедес каза, че подходът на продуцентите към разказването на историите, основан на случващото се зад кулисите не би му допаднал.

„Не, не, не, това щеше да е ужасно“, каза Розберг.  „Щеше да е ужасно, защото щеше да отнеме концентрацията ми от това да спечеля шампионата. Това щеше да е пълна катастрофа.“

Розберг трудно би приел постоянно да бъде сниман от екипи на Drive to Survive. Той обаче призна положителното въздействие на поредицата върху F1 и как тя е накарала феновете да се чувстват по-свързани със спорта и хората, които участват в него.

„Това, което F1 направи толкова добре с Нетфликс е едно много добро телевизионно риалити шоу“, обясни Розберг.

„Те имаха късмет, че избрани хора като Гюнтер Щайнер или някои от шефовете на отбори наистина приеха да бъдат истински, дори да поемат свързаните с това рискове.“

„F1 има невероятно увеличение на зрителската аудитория благодарение на социалните медии и Нетфликс което е феноменално. Това се дължи и благодарение на новото поколение технологии и фенове.“

„Страхотно да се види растежът на F1. Всички ние се придържаме малко към това. Разбира се, [електрическите офроуд състезателни серии] Extreme E все още трябва да намерят други начини да генерират аудитория и да се развиват“, завърши Нико Розберг. По-рано този месец неговият отбор спечели титлата в Extreme E. Пилоти на Rosberg X Racing са Йохан Кристоферсон и Микаела Олин-Котулински.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Rosberg X Racing (@rosbergxracing)


Новият сезон на Drive to Survive ще започне да се излъчва в края на февруари 2024 г. Това е само няколко дни преди старта на новия сезон в F1.