Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг смята, че във Ферари са виновни за инцидента на Льоклер

Розберг смята, че във Ферари са виновни за инцидента на Льоклер

2053
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шампионът във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг смята, че в екипа на Ферари са виновни за инцидента на Шарл Льоклер във втората част на квалификацията. Той се удари на завой 8, като блокира гумите медиум при спирането за него.

Според Розберг поставянето на тези средни по твърдост гуми е било грешно решение от страна на Скудерията и е предизвикало грешката на Льоклер. Последният призна, че не е взел под внимание това, че сцеплението с гумите медиум е по-различно от това със софт.

„Ферари внедриха нови елементи по колата си, каза Нико. – И това изглежда като добра стъпка напред за тях. Беше добре да видим, че са повишили темпото си. После обаче те просто сами хвърлиха всичко на вятъра в квалификацията. Направо е невероятно как го правят всеки път.

Льоклер определено беше готов за полпозишъна. Той беше много фокусиран през целия уикенд. Изобщо не виня него, а виня отбора. В Q2 те решиха да се правят на още по-умни и му сложиха по-твърдите гуми. Помислиха си: Ако започнем състезанието с тези гуми, това ще ни донесе още повече ползи, защото така или иначе сме толкова бързи.

Това дали е прекалена самоувереност, не мога да кажа. Но от този момент нататък всичко се разви по лош начин за тях. На улично трасе никога не се правят такива неща. Пилотите имат нужда от добър ритъм. Точно след този ход Льоклер се удари в стената заради блокиране на гумите поради по-малко сцепление.”